De prullenbak van de Kijkshop

Nu fase-man ook een shopper bleek te zijn, was het vervolg te verwachten. Fase-man gaf aan het moeilijk te hebben met zijn eigen handelen (de garantie was nog niet verstreken, inruilen was naar mijn idee daarom best simpel en gauw geregeld, dus ik begreep zijn probleem niet zo) en verbrak daarmee per onmiddellijk het kontakt. Dat wil zeggen, ik mocht nog wel bevriend blijven op Facebook en ook op een appje kreeg ik nog een kort, beleefd antwoordje. Maar er kwam geen enkel bericht zoals we dat gewend waren, noch een muzieklinkje of lief icoontje binnen. Fase-man had mij gewoon weggegooid. Ik bevond mij in de prullenbak van de Mensen-Kijkshop.

De verpakking was geopend, het hart was gewogen en was bij nader inzien ongeschikt bevonden. Het was direct omgeruild voor een ander. Zoals dat gaat in een winkel waar je inhoud vergelijkt en je gekozen exemplaar per direct inlevert wanneer je vermoedt dat er een beter of adequater is.

En nu maar afwachten of het nog geschikt blijkt voor recycling. Inspectie constateerde dat het behoorlijk beschadigd was inmiddels. “There’s a crack in everything, that’s where the light gets in”. Schrale troost in deze donkere, naar oneerlijkheid en machteloosheid stinkende prullenbak.

De rol van afval past me slecht. Het is te passief en het maakt je klein, zowel fysiek als mentaal, omdat je ongeschikt bevonden werd en niet de moeite waard om te bewaren. Je weet dat je je in een donkere ruimte bevindt en dat zich daarbuiten mooie en liefdevolle taferelen afspelen waar je geen enkele rol in hebt. Het ligt volkomen buiten je macht. Accepteren en loslaten. Daar is dat woord weer.

Gelukkig had dit verworpen hart nog een mooi liedje onthouden en ze zong het zachtjes mee. “Dit is mijn hart, mijn houten hart, de mannen voor u hebben het al vastgehad”.

Van Dik Hout geeft niets om mijn tranen. Fase-man ook niet.  Niemand geeft iets om mijn tranen. Nog even en ik geef er zelf ook niets meer om. Wat een raar leven.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *