Proostitutie

“Hoe is het, mam?”, vraagt hij, terwijl we zijn verjaardag vieren in de zon op een terras. “Ben je nu al op een datingsite of bij zo’n sneue wandelclub voor bejaarden?”. Ik schiet in de lach. Het klinkt ook zo aantrekkelijk, een sneue wandelclub voor bejaarden. Zijn ogen schitteren. “Lekker

Lees verder »

De rollen omgedraaid

“Mam”, zegt hij: “houd je 18 mei vrij?”. Ik kijk hem aan. “Waarvoor?“, vraag ik hem en hij antwoordt: “we hebben iets leuks georganiseerd. Al mijn vrienden nodigen hun moeder uit”. Hij grijnst. “Leek ons leuk om te doen. Dan kunnen jullie elkaar ook eens ontmoeten”. Als er geen reden

Lees verder »

Gehoord

“Je komt toch wel?”, vraagt ze me, terwijl ze me liefdevol aankijkt. Ik glimlach. “Nee, reken maar niet op mij”, antwoord ik haar en ik zie haar teleurstelling. “Ik weet dat je jarig bent, ik vergeet het ook echt niet. Maar ik ga die avond iets anders doen”. Stilte. Het

Lees verder »

Catch-22

Als je werkt in een vrouwencultuur en omringd wordt door alleengaanden, zijn programma’s als Lang Leve de Liefde, First Dates en Married at First Sight veelvuldig een dankbaar onderwerp van gesprek. Het houdt mij ook bezig. Dat heeft een reden, maar daarover later meer. Jaren geleden had ik een relatie

Lees verder »

Uithuwelijken

“Mam”, schrijf ik haar: “zou je er eens over na willen denken om wat dichterbij te komen wonen?”. Door schade en schande wijs geworden, als ze het berichtje van me ontvangt kan ze eerst schelden tegen haar computer voordat ze me belt. “Nu is je buurvrouw ook al gestorven, er

Lees verder »

Sidechick

“Je viert je verjaardag dit jaar toch wel?”, vraagt vriendin X me: “je wordt 55 hè. Das een bijzondere leeftijd”. Ik luister en denk er het mijne van. Ik vind het eigenlijk alleen maar leuk omdat het een numeriek palindroom is, die 55. Op een zonnige en stoere dag in

Lees verder »