Sidechick

“Je viert je verjaardag dit jaar toch wel?”, vraagt vriendin X me: “je wordt 55 hè. Das een bijzondere leeftijd”. Ik luister en denk er het mijne van. Ik vind het eigenlijk alleen maar leuk omdat het een numeriek palindroom is, die 55. Op een zonnige en stoere dag in

Lees verder »

Yuppenkamp

“Mam!”, jubelt hij door de telefoon: “we hebben dat appartement gekregen!”. Ik luister en grijns. Lucky birds zijn het. Allebei een stevige studie afgerond, een mooie baan en een inkomen waar het mijne een paar keer in kan draaien en keren. Hij is blij. Hij houdt van reuring, dynamiek en

Lees verder »

Kerstratatouille

“Ah, leuk!”, app ik zoon 3, die vlak vóór de kerstdagen in één streep van Bangkok naar Amsterdam vliegt: “zal ik je komen halen?”. Zijn vader en zijn zus zeggen hetzelfde. We zien ons daar al staan bij de gate met onze spandoeken. “Ik word al opgehaald door M.”, antwoordt

Lees verder »

Zendtijd

“Hoe is het nu met je?”, vraag ik vriend A. die al een tijdje in een stevige relatiecrisis zit. Hij neemt een slok van zijn koffie en staart naar buiten. “Mwah, op en af”, antwoordt hij en ik knik. “Misschien moet je je erbij neerleggen dat dit het is?”, vraag

Lees verder »

Opschudding

“Hee, daar ben je dan, gezellig”, zegt ze, als ze de voordeur van haar appartement voor me open doet. Ze woont niet ver van mijn werk. Ik wandel achter haar aan en kijk goed rond. “Wow”, zeg ik: “wat woon je hier fantastisch”. Ze knikt. “Ja hè?”, zegt ze: “ik

Lees verder »

Cosy

“Nee nee”, zegt vriend X. me streng, als we samen koffie drinken in mijn huis en ik hem vertel dat ik in mijn vakantie moet gaan schilderen in huis: “niks daarvan. Je moet niet steeds uitstellen, maar gewoon NU beginnen. Hou het klein, bijvoorbeeld met dat muurtje hier? Dan doe

Lees verder »