Geknipt en geschoren

Ze zit tegenover me in de achtertuin. “Ben je moe?”, vraag ik haar en ze knikt. “Ik heb een paar hele onrustige nachten gehad”, antwoordt ze en ik luister. “Ik had eigenlijk geen dienst, maar werd toch gebeld, want er stond een collega dubbel”. Je kunt nog zo bedreven zijn

Lees verder »

Droogbloemen

“Ga nou gewoon eens op Tinder”, zegt ze met een grote grijns: “echt, dat is heel leuk tijdverdrijf”. Ik kijk naar haar gezicht. “Het werkt heel goed, toch?”, antwoord ik haar en ze schiet in de lach. Iedere maandagmorgen komen de verhalen, van kansloze gesprekken, geblokkeerde contacten, dubbele profielen en

Lees verder »

Afscheid nemen

“Mam, kunnen mijn spullen bij jou?”, vraagt hij me. “Ik heb mijn kamer onderverhuurd. Al mijn persoonlijke dingen moeten eruit, maar de meubels kunnen wel blijven staan”. Hoewel hij geen grote studentenkamer bewoont, vrees ik toch dat er verrassend veel meuk uit zal komen. “Is goed”, antwoord ik hem, met

Lees verder »

Boom planten

“Hee Wen”, appt hij: “hoe is het ermee?”. Ik zie het berichtje binnenkomen en wacht af. Er zal wel meer tekst komen, dit zal vast de aanloop zijn naar het luchten van zijn hart. We kennen elkaar inmiddels een jaar of twintig en ik herken de patronen. “Kan ik je

Lees verder »

Deetvermaak

“Kun je eens met me meekijken, ik wil een profiel aanmaken”, zegt vriendin A. Ik knik. “Tuurlijk kan ik dat, maar uhm…..ik ben misschien niet de aangewezen persoon om je te helpen hè, gezien mijn succesvolle status”. We lachen. Ze klikt de datingsite open. Eindeloze rijen kerels, met vissen en

Lees verder »

25

“Neehee mam”, zucht hij, als ik hem aan de telefoon heb: “ik vier mijn verjaardag echt niet“. Ik luister. “Ik moet gewoon werken. Het is hoogseizoen op mijn werk, echt fukking druk daar en ik vind er toch geen reet aan om mijn verjaardag te vieren. Ik kom vrijdag anders

Lees verder »